T. Mikuš otvoril školský rok na troch stredných školách

03.09.2012 Trnava

Trnava 3. septembra (TASR) – Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš otvoril dnes nový školský rok na troch trnavských stredných školách – Gymnáziu Jána Hollého, Strednej zdravotníckej škole a Strednej priemyselnej škole.

Nasledujúcich desať mesiacov bude štvorročné a osemročné štúdium absolvovať na gymnáziu viac ako 600 študentov. Predseda TTSK im zaželal, aby získané vedomosti čo najviac zúročili a okrem nich získali od svojich pedagógov aj znalosti ako čeliť problémom a ako sa postaviť a pripraviť na "dospelácky" život. "Želám vám, aby sa vo vzájomnej symbióze podarilo, že brány tejto školy budú opúšťať vzdelaní mladí ľudia, ktorí sú zároveň aj dobrými vlastencami," povedal v príhovore.

Na Strednej priemyselnej škole si po slávnostnom otvorení školského roka prezrel predseda TTSK odborné učebne, do ktorých v uplynulých mesiacoch pribudli aj vďaka sponzorom nové učebné pomôcky pripravujúce študentov pre prax a to najmä v automobilovom priemysle. Žiaci sa budú môcť pripravovať aj na novom osobnom vozidle, ktoré na tento účel venovala trnavská automobilka a tiež novom robote.

Novú učebňu slávnostne dnes otvárali na zdravotníckej škole. Učebňa poskytuje možnosti vyučovania všetkých predmetov za pomoci najmodernejšej výpočtovej a didaktickej techniky. Škole sa podarilo získať na jej zriadenie prostriedky z európskych fondov.
 

Vyberte región